Neusrestauratie Volvo Amazon Combi
CALIFORNISCHE AUTO!


Restauratie: Neusrestauratie Volvo Amazon Combi,

Laswerk: 0,5 uur
De- en Montage: +/- 30 uur
Vernieuwd: Voorschermen, Front (gebruikt) en motorkap (gebruikt)
Extra's: Geen
Totale restauratietijd: 3 weken.

Zie hieronder een uitgebreide beschrijving van de werkzaamheden die aan deze auto zijn gedaan.


Bovenstaande amazon combi is door de eigenaresse een half jaar geleden bij ons gekocht in de wetenschap dat de neus van de auto vervangen moest worden. Echter wij hebben haar eerst geadviseerd om een poosje met de auto te gaan rijden om te kijken of de combi bevalt. Als dit niet het geval geweest zou zijn dan had ze zich de extra kosten voor het restaureren van de neus kunnen besparen. Maar natuurlijk bevalt deze Californische Combi!! Dus was het tijd voor de ingeplande "neusoperatie"

Laswerk:

"De binnenschermen, radiatorbalk en A-stijlen waren allemaal keihard. Echt een Californische auto dus! Het enige laswerk dat gedaan moest worden was een strookje aan de bovenkant van het draagbalkje voor het rechterscherm.

Vervangen:

Aan de auto zijn de volgende delen qua plaatwerk vernieuwd: voorschermen links en rechts, front (gebruikt) en een motorkap (gebruikt).

Na de demontage van de oude delen aan de voorzijde worden eerst de nieuwe schermen en de gbruikte kap en front gepast en netjes afgehangen. Vervolgens worden in de nieuwe schermen de gaten geboord voor de sierlijst. Dit is heel belangrijk omdat anders na het spuiten weer blank materiaal zichtbaar wordt als de gaten dan pas geboord zouden gaan worden. Dit geeft weer meer kans op roesten en dat is natuurlijk zonde van de dure nieuwe spatborden.

Alle delen worden overigens aan de binnenkant ook in de grondverf gezet en in de originele kleur. Dit gebeurt voordat we de schermen definitief gaan monteren. Nadat alles netjes is gemonteerd worden alle holle ruimtes en de wielkasten behandeld tegen roest. Wij gebruiken hiervoor de producten van fluidfilm, perfect spul om de auto tegen de roestduivel te beschermen. Bij deze combi zijn natuurlijk nadat de wielkasten tegen roest behandeld zijn kunststof binnenschermen geplaatst zodat de komende 10 a 20 jaar de spatborden er weer tegen kunnen.

Hieronder hebben wij nog een hele serie foto's afgebeeld met beschrijvingen, geniet van deze presentatie, en als u interesse heeft in een restauratie door Volvo Klassiekers, belt u dan even of komt u even langs in Barneveld? Bij ons is heel veel mogelijk! U kunt als u dat leuk vindt ook zelf helpen bij de de- en montagewerkzaamheden. In overleg kan er heel veel!


Deze combi heeft alleen een nieuwe neus nodig. De originele binnenschermen zijn nog keihard en hoeven alleen iets ontroest te worden en daarna behandeld worden tegen de roest alvorens de nieuwe schermen afgehangen kunnen worden.

Het binnenscherm hebben we netjes ontroest en een klein stukje aan de bovenzijde ingelast.

Zo langzaam maar zeker krijgt deze combi weer een gezicht.

Alle holle ruimten en de wielkasten en A-stijlen worden goed behandeld tegen de roest.!

Als zij er dan weer zo glimmend bij staat dan is het toch een leuke klus geweest en mooi dat deze combi er weer een hele poos tegen kan met deze neus!

Alle roest en loszittende plamuur is verdwenen als sneeuw voor de zon!


Hieronder hebben wij nog meerdere foto's van de restauratie afgebeeld. Door te klikken op de kleine foto's kunt u een grotere foto bekijken. Bent u geinteresseerd in een (deel) restauratie van uw Volvo door Volvo Klassiekers? En vindt u het ook leuk om bij de restauratie mee te helpen? Bel eens voor de nodige info of kom eens langs in Barneveld.!Ook uw auto door Volvo Klassiekers laten restaureren?
Bel 06-24885244, of mail.

Ook uw auto door Volvo Klassiekers laten restaureren?
Bel 06-24885244, of mail.