Bodemrestauratie
VOLVO AMAZON SEDAN!


Bodemrestauratie Volvo Amazon Sedan.,

Laswerk: 42 uur
De- en Montage: 0 uur
Vernieuwd: Binnenzijde dorpel links, 2 delen middelste dwarsbalk, bodembak linksachter inclusief handrembevestiging.
Extra's: Geen
Totale restauratietijd: 2 weken.

Zie hieronder een uitgebreide beschrijving van de werkzaamheden die aan deze auto zijn gedaan.


Deze amazon sedan was al door een andere partij "klaar" gemaakt voor de APK. De auto zag er keurig uit zolang de auto niet op de brug kwam te staan. Aan ons was gevraagd de auto "even" APK te keuren. Dat heeft geleid tot onderstaande bodemrestauratie. Aan de auto was in het verleden al op een hele verkeerde manier gewerkt. Over rotte kokers waren stukken heen gelast zodat het nu weer aan de beurt was. Jammer voor de eigenaar omdat hij dacht klaar te zijn met de auto, en nu moest de linkerdorpel, een groot gedeelte van de middelste dwarsbalk en de bodembak linksachter vervangen worden.

Laswerk:

Dorpel aan de linkerkant was aan de binnenzijde (bodemkant) over de hele lengte doorgerot, de middelste dwarsbalk (die voor de handrem hendel heen loopt) hebben we op 2 plaatsen rigoreurs moeten vervangen en de bodembak aan de linkerachterzijde is ook helemaal vernieuwd.

Na het lassen is een en ander netjes afgekit en in de epoxyprimer gespoten. Vervolgens aan de onderzijde met roestwerende materialen bewerkt.

Hieronder hebben wij nog een hele serie foto's afgebeeld met beschrijvingen, geniet van deze presentatie, en als u interesse heeft in een restauratie door Volvo Klassiekers, belt u dan even of komt u even langs in Barneveld? Bij ons is heel veel mogelijk! U kunt als u dat leuk vindt ook zelf helpen bij de de- en montagewerkzaamheden. In overleg kan er heel veel!


De dorpel aan de linkerzijde is bijna over de hele lengte slecht. Dus een heel stuk eruit totdat er weer gezond metaal aanwezig is om nieuwe stukken aan te kunnen lassen.

Als het nieuwe plaatwerk er weer in zit kun je niet meer zien dat er aan de auto gelast is. Netjes gladgeslepen en daarna weer in de tectyl of andere roestwerende middelen.

Een zielig gezicht als de bodembak eruit is, maar dit is de enige echte goede manier om roest aan de bodemdelen aan te pakken. Rigoreus een nieuwe bak erin!

En zo kan het weer jaaaaaren mee!

De middelste dwarsbalk met de ingelaste stukken.

Bij een vorige restauratie waren er over de slechte balk zomaar stukken gelast. Na het losslijpen kwamen die weer naar boven. Dat waren ook de veroorzakers van de verrotte overzetstukken.


Hieronder hebben wij nog meerdere foto's van de restauratie afgebeeld. Door te klikken op de kleine foto's kunt u een grotere foto bekijken. Bent u geinteresseerd in een (deel) restauratie van uw Volvo door Volvo Klassiekers? En vindt u het ook leuk om bij de restauratie mee te helpen? Bel eens voor de nodige info of kom eens langs in Barneveld.!Ook uw auto door Volvo Klassiekers laten restaureren?
Bel 06-24885244, of mail.

Ook uw auto door Volvo Klassiekers laten restaureren?
Bel 06-24885244, of mail.