Een keiharde californische P1800 ES OVERDRIVE uit 1972, prijs € 13.750,00

Volvo P1800 ES OVERDRIVE ,

Kleur: California wit (kleurnummer 42)
bouwjaar: 1972
Brandstof:LPG / Benzine
Motor: B20F
Kilometerstand: 77.000 miles.
Staat van onderhoud: zeer goed, hele mooie gave strakke gerestaureerde auto
Interieur: redelijk, heeft op 1 plaats een beschadiging.
Prijs: € 13.750,00

Een keiharde uit Californie afkomstige P1800 ES OVERDRIVE. In een zeer goede staat! De buitenkant kunnen we op een kleine beschadiging na de status "concoursstaat" meegeven. Het interieur is redelijk, een paar kleine beschadigingen en wat gebruikssporen doen toch wat afbreuk aan dit interieur. De auto is werkelijk een plaatje om te zien. Dit kan ook niet anders, want de wagen heeft een restauratie achter de rug die in juni 2001 voltooid is. Na de restauratie is met de auto ongeveer 3000 kilometer gereden. De wagen is op 17 september 2001 door de V44-vereniging getaxeerd op een waarde van HFL. 33.000,00. Dit taxatierapport met de beoordeling van de diverse onderdelen is bij bezichtiging van de auto in te zien. Als u altijd al een ES heeft willen rijden, en verzekerd wilt zijn van een mooie auto dan moet u de foto's maar eens goed bekijken en bij interesse contact met ons opnemen.

Zoals al eerder gemeld is het interieur van deze ES redelijk. De bekleding van met name de voorstoelen vertonen wat gebruikssporen in de vorm van verkleuring en een kleine beschadiging aan de bestuurdersstoel. Verder is de staat van het dashboard zeer goed en doen alle instrumenten het zoals het hoort. De OVERDRIVE werkt ook perfect door middel van het originele pookje aan het stuur. De originele vloerbedekking is vervangen door een in kleur bijpassende bekleding.

De achterbank is nog in nieuwstaat. Niet veel ruimte om te zitten, maar dat verwacht je natuurlijk ook niet van een sportwagen.

In de achterbak is de gastank direct tegen de rugleuning van de achterbank geplaatst. De tank is netjes afgewerkt met dezelfde kleur bekleding als de rest van de auto. Ziet er zeer verzorgd uit.

Het B20F blok onder de motorkap heeft de power die je van dit soort motoren mag verwachten. De motor loopt perfect op zowel gas als benzine. Opgemerkt moet worden dat het motorkaprubber bij de restauratie niet is vervangen. Dit rubber is nog goed, maar je kunt wel zien dat het ouder is als de rest van de rubbers.

Op het typeplaatje is duidelijk af te lezen (kijk hieronder in het overzicht naar een vergroting) dat de auto in de originele kleur california wit, kleurnummer 42, is gespoten. Tijdens de restauratie heeft men overigens in de deursponningen bewust de vele stickers en typeplaatsjes uit California afgeplakt. Dit om de auto zoveel mogelijk origineel te houden. Een sticker op de achterruit van de ES doet vermoeden dat de Californische eigenaar een dokter moet zijn geweest.

Zowel lak als chromewerk als velgen zien er als nieuw uit. 1 minpuntje in het chromewerk is een beschadiging aan de linker sierlijst op het voorscherm.

Ook de bodem is zoals je van een Californische auto mag verwachten in perfecte staat. Iedere keuring is overigens toegestaan en wordt door ons altijd aangeraden.

Jammergenoeg heeft deze ES 1 beschadiging. Deze beschadiging kun je overigens alleen maar zien als je op de grond gaat liggen en onder de bumper door kijkt. Waarschijnlijk is bij het tanken de berijder een keer weggereden zonder de gasvulslang af te koppelen. Bij de gasvulnippel zit namelijk een beschadiging, zoals op de foto goed te zien is.

Prachtig toch zo'n ES?? Echt een auto waar je veel bekijks mee zult hebben. Een zeer goede auto met een paar kleine puntjes (motorkaprubber, ruitenwisserarm heeft speling en beschadiging aan interieur) waar u even doorheen moet kijken.


Hieronder vindt u een fotoreportage van deze auto. Door te klikken op de kleine foto's kunt u een grotere foto bekijken.Interesse in deze auto?
Bel 0342-416054, of mail.

Interesse in deze auto?
Bel 0342-416054, of mail.