Bodemrestauratie
VOLVO AMAZON COMBI!


Bodemrestauratie Volvo Amazon Combi.,

Laswerk: 40 uur
De- en Montage: 0 uur
Vernieuwd: Binnenzijde dorpel links voorzijde en rechts voorzijde, 2 delen middelste dwarsbalk, bodem compleet links voor en gedeeltelijk rechtsvoor, reparatie A-panelen en reparatie doorgaande kokerbalk.
Extra's: Geen
Totale restauratietijd: 3 weken.

Zie hieronder een uitgebreide beschrijving van de werkzaamheden die aan deze auto zijn gedaan.


De amazon combi in dit verslag kwam bij ons voor het vervangen van 2 dwarsbalkjes aan de voorzijde. De wagen is nog niet zo lang geleden elders gerestaureerd en zou verder helemaal goed zijn. Echter toen onze lasser begon met het verwijderen van de dwarsbalkjes kwamen er toch nog wel wat nare dingen naar boven. Uiteindelijk heeft een en ander geresulteerd in een (bijna) totaalrestauratie van de voorzijde van de bodem. Het probleem dat deze auto had was dat er bij eerdere restauratie(s) verschillende lagen over elkaar heen gelast waren zodat de roest zeg maar "weggelast" was, maar niet uit de auto verdwenen was. Dit is restauratiewerk met een korte levensduur. ook is op de foto's te zien dat de kokers niet goed behandeld zijn tegen roest waardoor na een restauratie een auto alweer staat te roesten terwijl u erbij staat.

Laswerk:

Tijdens deze klus zijn beide dwarsbalkjes vervangen, de bodem aan de linkerzijde is helemaal vervangen. De bodem aan de rechterzijde gedeeltelijk vervangen. Aan beide zijden is een stuk aan de binnenzijde in de dorpel gelast ter hoogte van de kriksteun. Verder is aan de linkerzijde een rand in de tunnel gelast, de doorgaande chassisbalken gerepareerd, aan beide zijden aan de onderkant de A-panelen gemaakt. Hier zaten wel 3 a 4 lagen over elkaar heen gelast.

Na het lassen is een en ander netjes afgekit en in de epoxyprimer gespoten. Vervolgens aan de onderzijde met roestwerende materialen (Perma Film) bewerkt.

Hieronder hebben wij nog een hele serie foto's afgebeeld met beschrijvingen, geniet en leer van deze presentatie, en als u interesse heeft in een restauratie door Volvo Klassiekers, belt u dan even of komt u even langs in Barneveld? Bij ons is heel veel mogelijk! U kunt als u dat leuk vindt ook zelf helpen bij de de- en montagewerkzaamheden. In overleg kan er heel veel!


Hier de dwarsbalk die vervangen zou moeten worden. Bij demontage werd een slechte bodem zichtbaar met als resultaat dat vrijwel de gehele bodem aan de voorzijde is vervangen.

AZo ziet het er al weer veel frisser uit. Dit is de bodem rechts. Hier is de dwarsbalk vervangen en delen in de bodemplaat gelast. Ook het onderste gedeelte van het a-paneel is hier vervangen. (zie foto's onderaan de pagina)

Rottigheid bij de aanhechting van het a-paneel aan de binnendorpel.

Netjes inlassen.......

Bodemplaat aan de linkerzijde compleet vervangen.

Zelfs de grote chassisbalk midden onder de auto is gerepareerd.

Dorpel aan de linkerzijde. De oude laspunten van een vorige restauratie zijn in de koker nog zichtbaar. De koker is vanbinnen niet behandeld tegen roest helaas.

Zo kan het er weer jaren tegen.

Bodem in aanbouw.......
En weer klaar en behandeld tegen roest!


Hieronder hebben wij nog meerdere foto's van de restauratie afgebeeld. Door te klikken op de kleine foto's kunt u een grotere foto bekijken. Bent u geinteresseerd in een (deel) restauratie van uw Volvo door Volvo Klassiekers? En vindt u het ook leuk om bij de restauratie mee te helpen? Bel eens voor de nodige info of kom eens langs in Barneveld.!Ook uw auto door Volvo Klassiekers laten restaureren?
Bel 06-24885244, of mail.

Ook uw auto door Volvo Klassiekers laten restaureren?
Bel 06-24885244, of mail.